رئیس دانشگاه ملی ملایر اظهار کرد:در تلاش هستیم مرکز شتابدهنده الکترون به عنوان زیرمجموعه پژوهشکده انگور و کشمش را هرچه سریع‌تر تأسیس و راه‌اندازی شود.

شتابدهنده الکترون

دکتر بهمن حیاتی اظهار کرد: دانشگاه‌ها باید مأموریت‌گرا باشند و متناسب با نیاز شهرستان‌ها، استان‌ها و کشور، بخشی از کار را بر عهده بگیرند و از انجام امور روتین و تکراری پرهیز کنند.

وی افزود: در سال 94 مقرر شد سند راهبردی 10 ساله دانشگاه‌ها آماده و تدوین شود به گونه‌ای که بر مبنای این سند مراکز آموزش عالی هدفمند حرکت کرده و با تحول در هیات رئیسه دانشگاه، مسیر و افق و برنامه‌های کاری و اهداف دانشگاه تغییر نخواهد کرد.

حیاتی به تلاش‌های صورت گرفته در راستای آماده کردن و تدوین این سند راهبردی اشاره کرد و گفت: در این سند کلیه نیازهای دانشگاه در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و عمرانی لحاظ خواهد شد.

وی ادامه داد: 5 دانشگاه شامل ملایر، بوعلی‌سینای همدان، صنعتی همدان، اسدآباد و نهاوند، به عنوان اعضای هیات امنای دانشگاه بوعلی‌سینا در تهیه و تدوین سند راهبردی 10 ساله با یکدیگر همکاری می‌کنند.

نقش مهم دانشگاه‌ها در تبیین اقتصاد مقاومتی

حیاتی با اشاره به اهمیت بحث اقتصاد مقاومتی و تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تحقق و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در ابعاد مختلف جامعه، اظهار کرد: در این زمینه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه‌ها وظیفه‌ای خطیر برعهده دارند و باید لایه‌های مختلف و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را باز و برای مردم تبیین کنند.

وی تصریح کرد: اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگران می‌توانند از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان، نیازهای کشور را شناسایی کنند و با تولید اقلام مورد نیاز نقش مهمی در کاهش واردات کالاهای خارجی به درون کشور ایفا کنند.

حیاتی به برگزاری کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان با مسؤولیت و دبیری دانشگاه ملایر با حضور مسئولان و نهادها و ارگان‌های مربوطه اشاره کرد و گفت: نخستین نشست این کارگروه برگزار شد و خروجی خوبی داشت.

رئیس دانشگاه ملایر به امضای تفاهم‌نامه بین پژوهشکده انگور و کشمش ملایر با پارک علم و فناوری استان اشاره کرد و افزود: 3 سال از آغاز فعالیت این پژوهشکده می‌گذرد و به دنبال گرفتن ردیف بودجه ملی برای آن هستیم.

حیاتی یادآور شد: مجوز تأسیس مرکز شتابدهنده الکترون به عنوان زیرمجموعه این پژوهشکده در سال 93 گرفته شد و طی جلسات برگزار شده اخیر با مسؤولان وزارت علوم و  سازمان انرژی اتمی در تلاش هستیم این مجموعه هرچه سریع‌تر تأسیس و راه‌اندازی شود.

وی به تأسیس بنیاد خیرین در دانشگاه ملی ملایر اشاره کرد و گفت: پیگیری‌های مجدانه‌ای صورت گرفت و طی جلسه‌ای با حضور خیرین و ملایری‌های مقیم تهران که دغدغه پیشرفت علمی شهرستان را دارند، رئیس و اعضای هیات رئیسه بنیاد خیرین مشخص و مقرر شد به‌زودی مجوز تأسیس آن را بگیریم.

حیاتی خاطرنشان کرد: در این زمینه نیازمندی‌های دانشگاه در بخش‌های عمرانی، دانشجویی و... تقسیم‌بندی می‌شود و هر کدام از خیرین بنابر وسع و علاقه خود در حوزه تجهیز آزمایشگاه‌ها و دانشکده‌ها، حمایت از صندوق دانشجویی و یا بورسیه کردن دانشجویان نخبه، ورود پیدا می‌کنند.

تکمیل پروژه‌های ملی دانشگاه نیازمند تامین اعتبار

رئیس دانشگاه ملایر وضعیت پروژه‌های عمرانی این مرکز را تشریح کرد و گفت: دانشکده خیرساز معارف و علوم قرآنی دارای 2 فاز است که 50 درصد اعتبار توسط خیر تأمین شده و فاز 1 آن به اتمام رسیده است و در صورتی‌که 50 درصد سهم وزارتخانه تأمین شود فاز دوم آن توسط شرکت پیمانکار مربوطه کلید خواهد خورد.

حیاتی به اتمام کارهای مربوط به مناقصه دانشکده فنی و مهندسی به متراژ 7500 متر مربع اشاره کرد و گفت: خاکبرداری و احداث و فاز اول پروژه توسط پیمانکار آغاز شده است.

وی به پیشرفت فیزیکی 60 درصدی پژوهشکده کشمش و انگور ملایر اشاره کرد و ادامه داد: با وجود مشکلات و کمبودهای منابع مالی، کار متوقف نشد و با استفاده از درآمدهای اختصاصی دانشگاه و از محل اعتبارات سال 95 در تلاش هستیم فاز 1 این پروژه امسال به اتمام برسد.

رئیس دانشگاه ملی ملایر افزود: سالن آمفی تئاتر دانشگاه نیز حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و درصدد هستیم منابع مالی مورد نیاز آن سریع‌تر تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر به علت مشکلات اقتصادی، پروژه‌های عمرانی دانشگاه‌های سراسر کشور با مشکل مواجه شد که امیدواریم با گشایش‌های صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، کمبودهای اعتبارات بخش عمرانی مرتفع شود.

حیاتی یادآور شد: در سال گذشته افزون بر 2 میلیارد و 700 میلیون تومان صرف خرید تجهیزات آزمایشگاهی، تعمیرات، نگهداری و بازسازی فضاهای مختلف و محوطه‌سازی دانشگاه شده است.

فعالیت 7 دانشکده در دانشگاه ملایر

حیاتی به فعالیت 7 دانشکده، 26 گروه آموزشی، 2 مرکز وابسته، همکاری 143 نفر مربی، استادیار و عضو هیات علمی، 200 کارمند و 5800 دانشجوی فعال در این مرکز آموزش عالی اشاره کرد.

وی یادآور شد: در حال حاضر 97 دانشجوی در مقطع دکتری، 890 دانشجو در مقطع کارشناسی‌ارشد و 4530 دانشجو در مقطع کارشناسی، در 70 رشته مختلف در این دانشگاه به امر تحصیل مشغولند.

حیاتی به اقدامات گسترده انجام شده در حوزه روابط بین‌الملل در راستای جذب دانشجوی خارجی در سال 94 اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 9 دانشجوی خارجی به شمار دانشجویان ما اضافه شد و در حال حاضر 12 دانشجو از کشورهای مختلف در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد مشغول به تحصیل هستند.

هشتمین دوره ترم تابستانی برگزار می‌شود

رئیس دانشگاه ملایر از برگزاری هشتمین دوره ترم تابستانی در این مرکز آموزش عالی که از 26 تیرماه آغاز و تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت خبر داد و گفت: ترم تابستانی دانشگاه ملایر در بین سایر دانشگاه‌های استان همدان، متقاضی بیشتری دارد.

حیاتی با بیان اینکه سال گذشته 1100 دانشجو از سراسر کشور در ترم تابستانی شرکت داشتند، افزود: امسال شرایط پذیرش 1400 دانشجو را داریم.





تاريخ : چهار شنبه 2 تير 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |